4 steg för installation

1. Köket börjar ta form och det är dags för en bänkskiva

Nu har du förmodligen en bra bild av vart hålen för spishäll, diskho och blandare kommer att monteras. Du har förmodligen också en ide om vilken färg som du tycker om och vad som passar ditt unika kök. Du börjar titta på vilken typ av diskho, häll och blandare som du vill köpa och vilken färg du vill ha på stenskivan.

2. Val av Material

Stonehome samarbetar endast med högkvalitativa sten-leverantörer men det finns flera olika material att välja mellan och det kan vara svårt att bestämma sig. Läs gärna mer om varje material under kategorin ”Information , Material-egenskaper”

Vi på Stonehome rekommenderar att man först bestämmer sig om man vill ha en ljus eller mörkare skiva. Man kan sedan bestämma sig om det ska vara en blank eller mönstrad skiva. För de flesta är materialvalet endast en smaksak då nästan alla material förutom kalksten ”marmor” har liknande egenskaper. Inför mätning är det viktigt att Stonehome teamet får tillgång till exakta mått på diskho och häll. Man kan också börja kika på olika monterings-varianter på Stonehomes informtions-sida. Inför nästa moment (3) mätning är det viktigt att häll och ho köpta från extern leverantör finns på plats när mätaren kommer på besök.

3. Mätning

Nu är det dags för Stonehome-teamet att åka hem till kunden för att mäta upp skåp, väggar och alla delar för bänkskivan. Inför mätning är det viktigt att alla skåp som skivan ska installeras är fullständiga och på rätt plats. Stonehome använder avancerad mätutrustning som kalkylerar in alla avvikelser som sneda väggar och hörn. Detta en sista möjlighet för kunden att kunna välja vilket material man vill ha på sin bänkskiva. Mätare från Stonehome har ofta med sig stenprover vid mät-tillfället vilket gör att man kan se proverna en sista gång innan man bestämmer sig. Det är viktigt att ho och häll finns på plats om det är köpt av en extern leverantör.

4. Montering

Vid monteringen är det viktigt att alla skåp som skivan ska installeras på är fullständiga och på rätt plats. För att underlätta, se till att det inte ligger saker på eller runt installations-platsen. Stonehome kommer att installera skivan med exakt precision. Teamet tätar även hoar och kranar med hjälp av silikon, det är därför viktigt att köket är färdigt och att ingenting behöver justeras under skivan efter installationstillfället. Har kunden köpt en ho av extern leverantör är det viktigt att alla delar finns på plats när monterings-teamet kommer. När installationen är klar får kunden en demonstration i hur man sköter om skivan och ett rengörings-kit. Det tar nu 24 timmar tills silikonet har torkat och du kan börja använda och njuta av den vackra skivan!